SVKn seurakirje 3/2022   (Julkaistu: 17.09.2022 21:12)

 

 

SVK                                                                                                                     Helsingissä 16.9.2022

Seurakirje 3/2022

 

1.       Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous 27.11. Helsingissä

2.       Oppia kalastajan ensiavusta

3.       SVK:n koulutuksia jäsenille

4.       Vinkkejä tulevan toimintavuoden suunnitteluun

5.       Kalastusohjaajat seurojen apuna

6.       Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2023 ilmestyy

7.       Vuoden kalatalousalue on haussa

8.       Parasta kuhalle - SVK:n vuosiviehe

9.       SVK:n jäsenrekisteri uudistuu

10.   Jäsenraportit ja muuta jäsenasiaa

11.   E-laskulla jäsenmaksun maksaminen on helppoa

12.   SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta

13.   Kesän Street fishing -kiertue on päättynyt – Vuoden katukalastajat 2022 ovat Turusta

14.   SM-kilpailujen haku

15.   Kilpailukalenteri 2022

 

1. Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous 26.11. Helsingissä

Syysneuvottelupäivät ja -vuosikokous pidetään lauantaina 26.11. Triplassa, Helsingissä.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi keskusjärjestön jäsenet (vapaa-ajankalastajapiirit ja perustajajäsenet) voivat tehdä esityksiä syyskokouksen päätettäväksi. Mikäli seurasi haluaa tehdä esityksen kokouksen päätettäväksi, tulee se hyvissä ajoin esittää alueesi vapaa-ajankalastajapiirille. Piirin tulee toimittaa mahdollinen esitys SVK:n hallitukselle viimeistään 25.10.
Syysneuvottelupäivien aiheet tarkentuvat myöhemmin.
Syysneuvottelupäivää ja -kokousta voivat kaikki asiasta kiinnostuneet SVK:n jäsenet seurata etäyhteydellä (Google Meet). Ilmoittautuminen vaaditaan ennakkoon 20.11. mennessä osoitteeseen jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi. Syyskokouksen kutsu ja neuvottelupäivän ohjelma julkaistaan myöhemmin osoitteessa www.vapaa-ajankalastaja.fi.

 

  1. Oppia kalastajan ensiavusta

Suomen Vapaa-ajankalastajien yhteistyökumppani Tammed Oy on valmistelemassa meille kalastuksen harrastajille opasvideoita ensiavusta. Tarvitsemme tähän vähän apua juuri Sinulta. Vastaamalla kyselyymme voit kertoa, mitkä ovat mielestäsi vapaa-ajankalastajalle tärkeimmät ensiavun osa-alueet.

Vastaa kyselyymme tämän linkin https://forms.gle/P1zoht1QsdpzJYai8 kautta.

Kyselyyn voi vastata nimettömänä, mutta yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme vieheitä sisältävää tuotepakettia, joiden arvo on 50 –100 euroa.

Tammed Oy on ensihoito- ja ensiaputarvikkeiden erikoisliike, joka varustaa ja kouluttaa sekä yksityis- että yritysasiakkaat toimimaan oikein tapaturmatilanteissa.

Kysely päättyy 18.9, joten vastaathan ennen sitä!

 

  1. SVK:n koulutuksia jäsenille

Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestää jäsenilleen koulutuksia eri aihepiireistä. Syksyllä 2022 koulutuskalenterissa on jo tapahtumaviestinnän koulutusta (27.9.) ja Fisuun Nuoriso-ohjaajakoulutusta (1.-2.10.). Lisää koulutuksia on suunnitteilla, joten seuraa tilannetta vapaa-ajankalastaja.fi-verkkosivuilla. Koulutukset ovat Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenille maksuttomia.

Tapahtumaviestinnän koulutus, osa 1 tiistaina 27.9.2022 klo 17-19. Koulutus toteutetaan Google Meet -koulutuksena etänä, joten voit ottaa osaa mistä päin maata tahansa. Ilmoittautuminen  
Tapahtumaviestintäkoulutus_koulutuskutsu_27.9.2022

Fisuun Nuoriso-ohjaajakoulutus 1.-2.10.2022 Hotelli Petäys, Petäyksentie 35, 14620 Tyrväntö.
Koulutuskutsu Fisuun ohjaajakoulutukseen 1.-2.10.2022
Ilmoittautuminen

 

  1. Vinkkejä tulevan toimintavuoden suunnitteluun

Syyskuu on seura- ja piirikentällä taas uuden luomisen aikaa, kun tulevan toimintakauden suunnitelmia kirjataan kokouspöytäkirjoihin. Toivottavasti eri puolilla Suomea innostutaan jakamaan kalastusoppia eteenpäin sitä kaipaaville myös aikuisille suunnatun opastavan toiminnan avulla. Moni aikuinenkin kaipaa konkreettista, matalan kynnyksen opastusta harrastuksessa alkuun pääsemiseksi ja siinä kehittyäkseen - ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tässä me vapaa-ajankalastajat voimme yhdessä auttaa ja tarjota uudenlainen reitti kiinnostua seuran toiminnasta ja jäsenyydestä. Vinkkiä ja kokemuksia opastavan toiminnan suunnitteluun löydätte mm. seuraavista osoitteista:
Seurapilotit aikuisille https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/aikuistoiminta/
Mimmit kalastaa -tapahtumat https://mimmitkalastaa.fi/menneet-tapahtumat/

Autamme jäsenseuroja ja -piirejä aikuisille suunnattujen kurssien ja tapahtumien suunnittelussa ja markkinoinnissa, joten olkaa rohkeasti yhteydessä! Aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi 050 573 9332, Mimmit kalastaa! -toiminta Tintti Drake, tintti.drake@vapaa-ajankalastaja.fi 040 8400 681.

  1. Kalastusohjaajat seurojen apuna

Lasten ja nuorten kalastusharrastuksen edistämistä varten on SVK palkannut kalastusohjaajia eri puolille Suomea. Nuorisotyöhön panostavien kalastusseurojen kannattaa olla yhteydessä kalastusohjaajiin tapahtumien järjestämiseksi ja uusien toimintatapojen kehittämiseksi. Ohjaajien yhteystiedot löytyvät: http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/yhteystiedot/

 

  1. Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2023 ilmestyy lokakuussa

Vapaa-ajankalastajan kalenteri tarjoaa tuttuun tapaan vapaa-ajankalastajan tarvitsemia tietoja monipuolisesti ja tiiviissä muodossa. Vuoden 2023 kalenteri kertoo mm. heittokalastajan siimavalinnasta, kalalajien fongauksesta,

särkikalojen tunnistuksesta ja paljon muusta. Kaikki harrastuksesi tärkeät yhteystiedot ja päivämäärät, kalastajan solmut, otteita kalastuslaista, kalanimi- ja ennätyskalalistat sekä kalojen ottipäivät löytyvät kalenterista.

 

Oman Vapaa-ajankalastajan kalenterisi voit tilata hintaan 12 euroa. Tilatessasi niitä myyntiin vähintään 10 kappaletta, laskutamme vain 10 euroa/kalenteri. Vuoden 2023 kalenteri ilmestyy lokakuun lopussa. Tilauksen voit tehdä SVK:n toimistoon vaikka heti (jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi, puh. 050 597 4933).

 

  1. Vuoden kalatalousalue on haussa

Suomen Vapaa-ajankalastajat etsii vuoden kalatalousaluetta. Valinnassa otetaan huomioon mm. kalatalousalueen tekemät toimenpiteet vapaa-ajankalastuksen toimintaedellytysten parantamiseksi, toimenpiteet petokalaston ja vaelluskalojen elinkierron edistämiseksi sekä kalatalousalueen merkitys vapaa-ajankalastukselle. Myös uudet hankkeet ja innovaatiot kalakantojen ja kalastusedellytysten parantamiseksi lasketaan eduksi.

 

Ehdotuksia vuoden kalatalousalueeksi voivat tehdä vapaa-ajankalastajapiirit ja niiden jäsenseurat sekä vapaa-ajankalastajien kalatalousalue-edustajat. Perustellut ehdotukset tulee lähettää 15.11.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi tai kirjeitse Janne Rautanen, Käenpolku 3 37830 Akaa. Ehdotukseen on suotavaa liittää tietoa valintaa puoltavista kriteereistä ja mahdollisuuksien mukaan valokuvia kalatalousalueen toiminnasta tai kalastuskohteista.

 

8. Parasta kuhalle - SVK:n vuosiviehe
Tänä vuonna SVK:n vuosivieheenä on Grosarin muovirunkoinen vaappu, joka tunnetaan maan mainiona kuhavieheenä. Viehevärityskisan vaappu on erikoisväri ja sitä ei saa tilattua mistään muualta kuin SVK:n toimistolta. Vaappua on valmistettu ainoastaan 200 kappaletta, joten kannattaa olla nopea. Vaappu on keräilyharvinaisuus ja toimii mainiosti, vaikka kalakisojen palkintona. Kalastusseurat voivat tilata vaappuja hintaan 8 €/kpl + toimituskulut. Suositushinta ulosmyyntiin on 12 €/kpl. Tilaukset SVK:n toimistolta puh. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

9. SVK:n jäsenrekisteri uudistuu

SVK:n jäsenrekisterin uudistus on käynnistynyt syksyn alussa ja etenee hyvää vauhtia. Nykyinen jäsenrekisterimme, jolla hallinnoidaan myös piirien ja jäsenseurojen jäsentietoa vaihtuu nykyaikaiseksi verkkoselainpohjaiseksi jäsenrekisteriksi, joka mahdollistaa SVK:n lisäksi piireille, seuroille ja yksittäisille seurojen jäsenille pääsyn omiin tietoihinsa. Uusi rekisteriratkaisu mahdollistaa tulevaisuudessa sen, että jäsenseurat voivat yhä paremmin hallinnoida oman seuransa jäsenyyksiä ja siten myös palvella paremmin jäseniään.

 

SVK:n hallitus valitsi toukokuisessa kokouksessaan jäsenrekisterin toimittajaksi Vitec Avoine Oy:n, joka palvelee tällä hetkellä noin 5000 yhdistysasiakasta kautta maan. Vitec Avoinen jäsenrekisteriratkaisuilla hallinnoidaan tällä hetkellä noin neljää miljoonaa yhdistysjäsenyyttä.

Jäsenrekisteriuudistuksesta lisää syksyn kuluessa. Asiaan liittyvät tiedustelut voi osoittaa järjestöasiantuntija Pekka Lehdekselle pekka.lehdes@vapaa-ajankalastaja.fi tai p. 040 586 8089.

 

10. Jäsenraportit ja muuta jäsenasiaa

Seurat voivat pyytää pitkin vuotta tarpeensa mukaan erilaisia jäsenraportteja. Ne lähetetään pääsääntöisesti sähköisessä muodossa.

Henkilörekisteritietoja ei saa enää lähettää tavallisella sähköpostiviestillä. SVK on valinnut tietojen suojaustavaksi 7-Zip-ohjelman, jolloin saajalle lähetetään puhelimeen tekstiviestillä tiedoston avaamiseen tarvittava salasana tai vaihtoehtoisesti salasana voidaan antaa puhelinkeskustelussa.
Nykyään ollaan entistä tarkempia, kenelle tietoja annetaan. Tästä syystä seuran toimihenkilötiedot tulee pitää ajan tasalla. Vain jäsenrekisterissämme oleville toimihenkilöille voi antaa oman seuransa jäsen- ym. tietoja. Puhelimitse niitä ei anneta. Toimihenkilöllä tulee olla rekisterissämme sähköpostiosoite, jos tietoja kysellään sähköpostitse.

 

Muistattehan, että jäsenlaskun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus. Ylimääräisten maksukehotusten välttämiseksi jäsenen tai seuran tulee ilmoittaa mahdollisimman pian jäsenen erosta, kun jäsenlaskut on lähetetty tai mieluummin jo ennen laskutusta.

Uusilla jäsenlomakkeilla kerätään myös jäsenten sähköpostiosoitteita extranettiin kirjautumista varten. Muistattehan käyttää niitä ilmoittaessanne uusia jäseniä seuraanne!

 

11. E-laskulla (sähköinen lasku) jäsenmaksun maksaminen on helppoa!

Saat maksettavan jäsenmaksulaskun tiedot suoraan verkkopankkiisi; sinun tarvitsee vain tarkistaa tiedot ja vahvistaa lasku maksuun. Halutessasi voit myös asettaa maksulle automaattisen maksatuksen.

E-laskun käyttöönotolla laskun tietoja ei tarvitse näppäillä, virhemahdollisuudet poistuvat, lasku ei katoa, lasku menee maksuun eräpäivänä tai haluttuna maksupäivänä. E-lasku on nopea, helppo ja vaivaton tapa maksaa lasku.

 

Näin teet e-laskusopimuksen

1. Siirry laskuttajaluetteloon verkkopankissasi

2. Valitse laskuttaja, jolta haluat tilata e-laskun (Hae laskuttajan nimellä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö tai Y-tunnuksella 1644332-4)

3. Tee e-laskusopimus (tarvitset jonkin aikaisemman jäsenlaskumme viitenumeron)

  

Näin maksat e-laskun

1. Klikkaa e-laskun saapumisilmoitusta

2. Tarkista laskun tiedot

3. Vahvista ja hyväksy lasku pankkitunnuksillasi

 

Vinkki! Saat aina uudesta e-laskusta ilmoituksen verkkopankkiisi, mutta voit lisäksi tilata siitä erillisen ilmoituksen sähköpostiisi tai matkapuhelinnumeroosi.

 

12. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta
SVK:lla on runsaasti jäsenetuja, joita jäsenet voivat hyödyntää jäsenkortin avulla. Jäsenedut löytyvät kotisivuilta vapaa-ajankalastaja.fi => Järjestö => Jäsenedut sekä lisäksi matkailun jäsenedut => Matkailu => Matkailun jäsenetuja.

 

13. Kesän Street fishing -kiertue on päättynyt – Vuoden katukalastajat 2022 ovat Turusta

Kuluneena kesänä järjestettiin Street fishing -kilpailu 15:ssä kaupungissa. Tänä vuonna kala puri hyvin, sillä peräti kolmessa kaupungissa rikottiin streettien vanha tulosennätys, joka oli vuodelta 2018 peräisin oleva 148 cm.

Vuoden 2022 kaikkein kovin voittotulos kalastettiin Turun keskustassa Aurajoella heinäkuun lopulla, kun Niko ja Veikko Satto saivat tulokseksi komeat 174 cm. He ovat täten siis myös Vuoden katukalastajat vuosimallia 2022!

Vuoden katukalastajien nimet kaiverretaan kiertopalkintoon ja kummatkin palkitaan 100 euron lahjakortein Ruoto Megastoreen ja sen verkkokauppaan. Myös kaikissa kaupunkikohtaisissa kilpailuissa kolme kärkijoukkuetta palkittiin Ruodon lahjakortein.

 

Olemme saaneet paljon palautetta mukavasta ja rennosta fiiliksestä näissä kisoissa. Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan lähimmän kaupungin Street fishing -kisaa ensi vuonna.

Koko kisakiertueen tulokset ja myöhemmässä vaiheessa myös tulevan vuoden kilpailut löytyvät osoitteesta vapaa-ajankalastaja.fi/streetfishing.

 

Kiitos kaikille kisakiertueen toteuttamiseen osallistuneille seuroille ja vapaaehtoisille! Teette tärkeää työtä.

Lisätietoja: Janne Antila, janne.antila@vapaa-ajankalastaja.fi, 045 630 4280

 

14. SM-kilpailujen haku
SVK:n kilpailutoimikunta jaostoineen muistuttaa piirejä ja seuroja SM-kisojen hakuprosessista, joka on jatkuva. Jaostot siis käsittelevät anomuksia sitä mukaa kuin niitä tulee. Lähettäkää lyhyt sähköposti, josta käy ilmi kisa, aika, paikka sekä yhteystiedot. Viestit voi laittaa joko SVK:n kilpailuvastaavalle (marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi) tai sitten jollekin kyseisen jaoston jäsenelle. Jaostot yhteystietoineen löytyvät osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailut.


Kilpailuja myönnettäessä käytetään yhtenä pääkriteerinä sitä, onko kilpailua hakeneella piirillä viime aikoina ollut haettavaa kilpailua järjestettävänä, eli myönnöissä pyritään tasapuolisuuteen ja vuoroperiaatteeseen. Jaostot myöntävät sitoville hakemuksille mielellään kilpailuja 2-3 vuodeksi eteenpäin, joten piirien kannattaa pohtia kilpailutoimintaansa ja harkita hakemuksia myös pidemmällä aikavälillä. Tämä koskee myös maajoukkuekarsintakisoja!


Muistutamme, että kilpailujaostot myöntävät SM-kilpailujen järjestelyjä niin vapaa-ajankalastajapiireille kuin seuroillekin. On kuitenkin suotavaa, että seurat ilmoittavat omalle piirille hakuaikeistaan ennen järjestelyanomuksen lähettämistä. Suurimpien SM-kilpailujen osalta hakemusten on tultava piirien kautta. Näin tieto kilpailusta leviää tehokkaammin ko. piirin alueella, ja päällekkäisistä suunnitelmista vältytään. Tällaisia kilpailuja ovat ainakin: SM-pilkki, SM-onki, SM-laituripilkki, SM-lohipilkki ja SM-särkipilkki.

 

15.Kilpailukalenteri 2023
Kilpailukalenteri täydentyy myöhemmin.
28.1.                 Pilkki12 (rajaton kilpailu)

28.1.-28.2.       Pilkkikuu (rajaton kilpailu)
11.2.                 Pilkkimaajoukkueiden loppukarsintaa, paikka salainen

25.2.                 SM-pilkin esikisa, Nuasjärvi, Sotkamo
26.2.                 SM-kiiskipilkki, Vuottolahti

11.-12.3.          MM-morrikarsinta, Pyhäjärvi, Lempäälä

18.3.                 SM-mormuskointi, Kuopio

25.3.                 SM-pilkki, Nuasjärvi, Sotkamo
1.4.                   SM-lohipilkki, Kemi
2.4.                   SM-särkipilkki, E-Savo (huom! Paikkakunta tulee myöhemmin!)
22.4.                 SM-rautupilkki, Tuulispääjärvi

??                      Onkimaajoukkueiden loppukarsinta ½ (aika ja paikka vielä auki)

??                      Nuorten SM-perhokalastuskilpailu, ajankohta ja paikka vielä auki
16.-18.6.          Viehekalastuksen SM (paikka tarkentuu myöhemmin)
??                      SM-kelluntarengas (aika ja paikka vielä auki)

1.7.                   Onki24 (rajaton kilpailu, alustava pvm)

??                      SM-heittouistelu, Liperi (ajankohta varmistuu myöhemmin)

??                      SVK:n mestaruusvetouistelu, Liperi (ajankohta varmistuu myöhemmin)

??                      SM-kilpaonki, (aika ja paikka vielä auki)

??                      SM-soutu-uistelu, (aika ja paikka vielä auki)
??                      SM-onki, (aika ja paikka vielä auki)

??                      SM-Veneonki, Oulaisten Piipsjärvi (aika ja paikka vielä auki)
??                      Naisten SM-perho (aika ja paikka vielä auki)
??                      Mastersien SM-perho, Iijoki, Taivalkoski (aika ja paikka vielä auki)
??                      Perhokalastuksen SM-finaali (aika ja paikka vielä auki)
2.-3.9.              Nuorten SM-toimintakilpailu (paikka tarkentuu myöhemmin)

??                      Epävir. MM-tuulastus (aika ja paikka vielä auki)

??                      SM-tuulastus, (aika ja paikka vielä auki)

??                      SM-laituripilkki, Maljalahti, Kuopio (ajankohta tarkentuu myöhemmin)

??                      Onkimaajoukkueiden loppukarsinta 2/2 (aika ja paikka vielä auki)

??                      Perhokalastuksen SM-joukkuekisa (aika ja paikka vielä auki)

??                      SVK:n feedermestaruus (aika ja paikka auki)

??                      SM-perhonsidontakilpailu (aika ja paikka vielä auki)

 

 

Kalaisaa syksyä ja kireitä siimoja!

Terveisin Jaana Vetikko, Olli Saari, Pekka Lehdes, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Juha Ojaharju, Janne Antila, Johanna Antila, Tintti Drake, Jaana Piskonen, Ismo Malin ja Tarja Lehtimäki

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

 

 
 
 
 
 
 

« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
17.09.2022 21:12 SVKn seurakirje 3/2022 Lisää >>

    

 

 

     

 

©2022 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy