SVKn seurakirje 2-2022   (Julkaistu: 23.05.2022 17:57)

 

 

SVK                                                                                                      Helsingissä 23.5.2022

Seurakirje 2/2022

 

 1. SVK:n kevätkokouksen päätöksiä
 2. Jäsenten eroamisesta ilmoittaminen
 3. SVK:n uutiskirjeen tilaus
 4. Vuosiviehe 2022 tilattavissa
 5. Ilmoita saaliisi kalarekisteriin, samalla saat kalasi fongauslistalle
 6. Aikuistoiminnan seurapiloteista sisältöä seuratoimintaan
 7. Riihimäen Erämessut 9.-12.6.
 8. Kalastusleirit 2022
 9. Lajikalastuskilpailu lapsille ja nuorille: FISUUN FONGAUS
 10. Vapapäivä-kalastustapahtuma
 11. Street fishing -kiertue lähenee
 12. Onki24 - Suomen laajin onkikilpailu järjestetään taas
 13. Kilpailutoimintaa kesällä ja syksyllä
 14. Pohjoismaiden pilkkimestaruus 2023
 15. Matkailun jäseneduista hyötyä kesään 
   
 16. SVK:n kevätkokouksen päätöksiä

SVK:n kevätkokous hyväksyi hallituksen esityksen vuoden 2023 alustavista jäsenmaksuista ja niiden säilyttämisestä ennallaan. Maksut ovat: 15,00 euroa varsinaiset henkilöjäsenet, 7,50 euroa perhejäsenet ja 4,00 euroa nuorisojäsenet sekä 40,00 euroa keskusjärjestön henkilöjäsenet ja 500,00 euroa kannatusjäsenet. Jäsenmaksuista päätetään syyskokouksessa. Lisäksi kokouksessa annettiin tiedoksi, että hallitus on valmistautunut valmistelemaan jäsenmaksun suuruuden tarkistamista vuodelle 2024.

 1. Jäsenten eroamisesta ilmoittaminen
  Muistutamme jälleen: Muistattehan, että jäsenerosta tulee ilmoittaa, jotta turhia maksukehotuksia ei tarvitsisi lähettää? Jäsenmaksulaskun maksamatta jättäminen ei ole sama asia kuin eroilmoitus. Järjestöllä menee vuosittain merkittävä summa rahaa turhien jäsenmaksukehotusten postittamiseen.

Jokaiselle maksamattomalle jäsenelle tulee eropäivä ennen 3/2022 Vapaa-ajan Kalastaja -lehden osoitteiden ajoa lehtipainoon seuran laskutustavasta riippumatta. Siis, myöskin jos seura ei ole maksanut jäsenistään, lehti jää tulematta näille jäsenille, eikä lehtiä ole mahdollista postittaa jälkikäteen. 

 

 1. SVK:n uutiskirjeen tilaus
  Suomen Vapaa-ajankalastajien sähköinen uutiskirje tuo sähköpostiisi tuoreimmat järjestökuulumiset, kausittaiset tuoteuutuudet, kiinnostavimmat tarjoukset ja muuta ajankohtaista vapaa-ajankalastuksen saralta. Kuule ensimmäisten joukossa missä mennään ja liity postituslistalle veloituksetta osoitteessa uutiskirje.vapaa-ajankalastaja.fi/. Toivomme, että seuroissa välitätte tietoa uutiskirjeen tilausmahdollisuudesta omissa kanavissanne. 

 

 1. Vuosiviehe 2022 tilattavissa
  Vuosiviehevärityskilpailu on SVK:n jokavuotinen lapsille ja nuorille tarkoitettu kilpailu, jonka voittajavärityksestä tehdään oikea viehe. Kilpailuvieheenä toimi ensimmäistä kertaa Grosarin muovirunkoinen räminäkuulilla varustettu 12 cm vaappu, joka tunnetaan mainiona kuhavieheenä. Viehevärityskisan viehe on erikoisväri ja sitä voi tilata ainoastaan SVK:lta. Viehettä valmistetaan vain 200 kappaletta, joten jos haluat omasi, kannattaa olla nopea. Kalastusseurat voivat tilata vieheitä hintaan 8 €/ kappale + toimituskulut. Suositushinta ulosmyyntiin on 12 €/ kpl. Minimitoimitus 6 kpl. Tilaukset SVK: n kaupasta vapaa-ajankalastaja.fi/kauppa tai toimistolta puh. 050 597 4933, jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

 1. Ilmoita saaliisi kalarekisteriin, samalla saat kalasi fongauslistalle
  Kalojen fongaaminen on mielenkiintoista ja jännittävää. Samalla opit paljon uusia asioita kaloista ja kalapaikoista sekä todennäköisesti tutustut muihin fongareihin. Vapaa-ajankalastaja.fi-sivuilta löytyy fongareille oma sivu vapaa-ajankalastaja.fi/fongaus/, jota voi käyttää saaliiden tilastointiin.
  Kaikki SVK:n jäsennumeron omaavat henkilöt voivat lisätä kalasaaliitaan sivujen Fongaus-listaan. Jäsenyyden lisäksi edellytyksenä on, että käyttäjä on rekisteröitynyt sivujen käyttäjäksi ja on kalaa ilmoittaessaan kirjautuneena sivuille. Fongauslistalla näkyvät siis vain kirjautuneiden jäsenten kalat. Fongaus-tilaston avulla voi helposti järjestää erilaisia fongauskilpailuja kavereiden kanssa, tai vaikkapa kalastuskerhoissa ja -leireillä.
  Ohjeet rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen: vapaa-ajankalastaja.fi/extranetohje/
  Kalan ilmoittaminen tapahtuu täällä: vapaa-ajankalastaja.fi/kalailmoitus/
  Fongaustilastot: vapaa-ajankalastaja.fi/fongaus/
 2. Aikuistoiminnan seurapiloteista sisältöä seuratoimintaan
  Aikuistoiminnan seurapilotteja käynnistettiin menestyksellisesti viime vuonna ja toiminta jatkuu! Tavoitteena on löytää hyviä tapoja innostaa aikuisia kalastusharrastuksen pariin ja kannustaa uusia ihmisiä mukaan seurojen jäseniksi. Seurapilotteja suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä jäsenseurojen kanssa. Onko teillä seurassa idea - vaikka uusi tapahtuma, kurssi tai tapahtumasarja - jota haluaisitte sparrata eteenpäin tai toteuttaa yhdessä kanssamme? Ota yhteyttä! Etsimme nyt myös piiriä, joka lähtisi monistamaan Kainuun Kalastuslingon pohjalta vastaavaa pilottia omalla alueellaan eli toteuttamaan useamman eri seuran toimesta aikuisille suunnattuja matalan kynnyksen kalastustapahtumia, joissa samalla tuodaan seurojen ja piirin toimintaa esille. Tarjoamme suunnittelu- ja markkinointiapua sekä tukevaa taloudellista resurssia uuden pilotin toteuttamiseksi. Aikuisille suunnatulla käytännön kalastusopastuksella on nyt kysyntää. Miten viime vuoden aikana mukaan lähteneet seurat onnistuivat innostamaan uusia ihmisiä toiminnan pariin ja jäseniksi asti? Tutustu jo toteutettuihin ja käynnissä oleviin seurapilotteihin nettisivuillamme ja hyödynnä parhaat toimintatavat ja vinkit omaan käyttöön: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/aikuistoiminta/ Lisätiedot: koordinaattori Johanna Antila, johanna.antila(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 573 9332.
 3. Riihimäen Erämessut 9.-12.6.

Kansainväliset Erämessut järjestetään 9.–12.6. Riihimäen Urheilupuistossa. Tapahtuman teemat ovat metsästys, kalastus, retkeily ja luonto, joita käsitellään tänä vuonna vastuullisuuden näkökulmasta. Erämessuilla on paljon kalastusaiheista ohjelmaa, joihin voit tutustua täältä: https://www.eramessut.fi/ohjelma.html Muista ostaa liput edullisemmin verkosta. Tervetuloa!
Suomen Vapaa-ajankalastajat ovat mukana messuilla allasalueella osastolla U606. Osastollemme voit tuoda vanhat rikkoutuneet tai käytöstä poistuneet vieheesi kierrätykseen sekä tutustua mm. Fisuun-nuorisotoimintaamme sekä Mimmit kalastaa -hankkeen toimintaan.

 

 1. Kalastusleirit 2022

 

Fisuun perholeiri
SVK järjestää valtakunnallisen perholeirin 17.–19.6. Muuramessa. Leiri on suunnattu 11–17-vuotiaille ja sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmille perhokalastajille. Leirillä kalastetaan Muuramenjoella ja Raudanjärvellä. Paikalla on kokeneita perhokalastajia opastamassa perhokalastustekniikoita sekä antamassa hyödyllisiä vinkkejä! Leirillä sidotaan myös ottiperhoja kalastuspäiviä varten, joten tämä on hyvä tilaisuus oppia ja kehittyä perhonsidonnassa!

Leirin hinta on 50 € SVK:n jäsenelle, ei jäsenelle 65 €. Hinta sisältää majoituksen omilla liinavaatteilla, ruokailut, askartelumateriaalit sekä ohjatun kalastuksen.
Ilmoittautuminen 1.6. mennessä fisuun.fi-sivujen kautta. Leirille mahtuu mukaan vain 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
Lisätietoja leiristä voi kysellä Joonas Pysäykseltä puh. 045 650 0088 tai joonas.pysays@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

Fisuun nuorisoleiri

Valtakunnallinen nuorisoleiri järjestetään tänä vuonna Kotkassa 1.–3.7. Leiripaikkana toimii Ristiniemen kurssikeskus, joten kalastaminen heittämällä ja uistelemalla tapahtuu merellä. Kohdekaloina leirillä ovat hauki, ahven ja kuha. Kalastamisen lisäksi leirillä harjoitellaan saaliin käsittelyä ja kisataan leikkimielisessä Street fishing -kalastuskilpailussa. Leiri on tarkoitettu 10–17-vuotiaille.

Leirin hinta on 50 € SVK:n jäsenelle, ei jäsenelle 70 €. Hinta sisältää majoituksen omilla liinavaatteilla, ruokailut, askartelumateriaalit sekä ohjatun kalastuksen. Ilmoittautuminen 15.6. mennessä fisuun.fi-sivujen kautta. Leirille mahtuu mukaan 24 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
Lisätietoja leiristä voi kysellä Janne Tarkiaiselta, puh. 044 547 9116 tai janne.tarkiainen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

Hossan Vitonen, viisipäiväinen kalastusvaellus
Kalastuspainotteinen vaellusleiri 25.-29.7. on suunnattu 13-17-vuotiaille nuorille.

Viiden päivän vaelluksella kävellään noin 30 kilometriä, päiväetappien ollessa 6-9 km. Yöpymistä varten leiriydytään Metsähallituksen ylläpitämille leiripaikoille. Kalastus tapahtuu kansallispuiston järvissä ja joissa, joissa siiman päähän voi saada haukia, ahvenia, siikoja ja miksei taimeniakin.  Leirin vetäjinä toimivat SVK:n toimihenkilöt.
Leirille järjestetään tarvittaessa yhteiskyyti, joka saapuu Hossaan sunnuntaina 24.7. Leiriltä paluupäivä on perjantai 29.7.
Leirin hinta on SVK:n jäsenille 100 €, ei jäsenille 120 €. Kyydin tarvitseville 20 € lisämaksu. Tarkempia tietoja ja ilmoittautuminen fisuun.fi/tulevia-kalastustapahtumia.

Fisuun vaellukset
Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestää yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa viikonlopun kestäviä vaellusretkiä 6.-7.8. Tapahtumia järjestetään samaan aikaan useilla paikkakunnilla ympäri Suomea.

Retkien tarkoitus on tutustuttaa osallistujat vaelluksiin, joihin yhdistyy vahvasti myös kalastus. Aiempaa kokemusta kummastakaan ei välttämättä tarvita. Tarkoituksena on luoda osallistujille hyvä pohja tulevaisuuden omatoimisiin reissuihin. Vaelluksien paikkakunnat ja ilmoittautuminen löytyvät osoitteesta fisuun.fi/tulevia-kalastustapahtumia. Siellä on myös tarkemmat tapahtumakohtaiset tiedot.

 

Perheleiri
Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri järjestää yhdessä SVK:n kanssa valtakunnallisen kalastuksellisen perheleirin 12.-14.8. Vääksyssä Heinäsaaren leirikeskuksessa. Leirin ohjelmassa on mm. monipuolista kalastusta Päijänteellä, kalastusvälineiden askartelua ja leikkimielistä kisailua ja visailua.

Leirin hinta on SVK:n jäsenille 40 € ja ei jäsenille 60 €. Hinta sisältää majoituksen omilla liinavaatteilla, ruokailut, saunan, askartelumateriaalit sekä ohjatun kalastuksen.
Ilmoittautuminen 24.7. mennessä fisuun.fi-sivujen kautta. Leirille mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
Lisätietoja leiristä voi kysellä Veikko Karinkannalta puh. 040 132 5774 tai veikko.karinkanta@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

 1. Lajikalastuskilpailu lapsille ja nuorille: FISUUN FONGAUS
  Kilpailussa on tarkoitus kalastaa mahdollisimman monta eri kalalajia 1.6.-31.8. välisenä aikana ja raportoida ne kilpailun Whatsapp-ryhmään. Viime kesän tapaan kilpailussa on kaksi ikäsarjaa isommille ja pienemmille kalastajille: 0-12 ja 13-18 -vuotiaat. Molempien sarjojen voittajat palkitaan Kurren 50 €:n arvoisilla lahjakorteilla, 2. ja 3. sijoille on luvassa kalastusaiheisia tuotepalkintoja, lisäksi arvomme kaikkien osallistuneiden kesken muutamia viehepalkintoja.

Kilpailukonsepti on yksinkertainen: Tarkoituksena on kalastaa kesän aikana mahdollisimman monta eri kalalajia. Saadut kalat kuvataan annettujen ohjeiden mukaisesti ja kuvat lähetetään älypuhelimella kilpailun omaan Whatsapp-ryhmään. Ryhmästä saat myös vinkkejä eri kalalajien tunnistamiseen ja narraamiseen. Kisaan osallistuessa tiedot ja taidot karttuvat ja jo pelkällä mato-ongella pääsee erinomaisesti alkuun.

Tänä vuonna kilpailuun on valittu 69 Suomessa tavattavaa kalalajia.

Kilpailun sääntöihin ja ohjeisiin voit tutustua Fisuun Fongauksen omilla sivuilla fisuun.fi/fisuunfongaus. Samalta sivustolta pääset myös täyttämään sähköisen ilmoittautumislomakkeen sekä seuraamaan kisan viikoittain päivittyvää tulosseurantaa. Kilpailuun voit liittyä mukaan koko kilpailun keston ajan, haasta kaverisikin mukaan!

 1. Vapapäivä-kalastustapahtuma
  Perinteinen Suomen Vapaa-ajankalastajien ja Metsähallituksen yhteisponnistus Vapapäivä järjestään lauantaina 11.6. Vapapäivänä alle 18-vuotiaat saavat kalastaa ilmaiseksi monissa Metsähallituksen kalapaikoissa. 
  Opastetuilla kohteilla kalastetaan klo 10-15 kaikkiaan kolmellatoista Metsähallituksen virkistyskalastuskohteella. Paikalla ovat SVK:n ohjaajat opastamassa nuorille kalastusta. Omatoimikohteilla nuorilla sekä heitä kyyditsevillä aikuisilla on mahdollisuus kalastaa muuallakin Metsähallituksen kalastuskohteissa ilmaiseksi 11.6. vuorokauden ajan, kunhan hoitaa ilmoittautumisen kuntoon.
  HUOM! Tutustuthan Vapapäivän lisätietoihin ja kohteisiin, jotka löytyvät  fisuun.fieraluvat.fi ja Vapapäivä Facebook-sivuilta.

Vapapäivän opastetut kohteet ovat:
Salo, Teijo: Matildanjärvi
Ikaalinen: Teerilampi
Lammi (Evo): Niemisjärvet
Kysy lisää Salon, Ikaalisen ja Evon Vapapäivästä: janne.rautanen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 0400 946 968

Kivijärvi: Heikinlampi
Kysy lisää Heikinlammen Vapapäivästä: juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 045 113 3050


Mikkeli: Valkeajärvi
Lieksa: Änäkäinen
Nurmes: Peurajärvi
Kysy lisää Mikkelin, Lieksan ja Nurmeksen Vapapäivästä: janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 044 547 9116

Kuhmo: Syväjärvi 
Rovaniemi: Vikaköngäs
Rovaniemi: Vikajoki
Sievi: Maasydänjärvi
Sodankylä: Ahvenlampi
Vaala: Manamansalo, Särkinen
Kysy lisää näistä Vapapäivän kohteista: petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 0500 440 923

 

 1. Street fishing -kiertue lähenee

Jatkuvasti suosiotaan kasvattava Street fishing -kisaformaatti valtaa rantoja tänä kesänä peräti 15 eri kaupungissa. Lappeenranta on mukana uutena kohteena. Nyt on oikea aika käydä ilmoittautumassa mukaan näihin rentoihin kalastuskisoihin. Osaa otetaan kahden hengen tiimeissä, joten kootkaa vaikka useampi pari seuranne jäsenistä ja lähtekää kokeilemaan! SVK:n jäsenseuran aikuisjäsenet osallistuvat puoleen hintaan (5 euroa) ja nuoret osallistuvat kokonaan maksutta.
Kaikki kilpailut ja niihin liittyvät tiedot löydät sivuilta: vapaa-ajankalastaja.fi/streetfishing

 

 1. Onki24 - Suomen laajin onkikilpailu järjestetään taas
  Onki24 on ongintaan ja erityisesti särkikaloihin tähtäävä koko kansan kalastuskilpailu. Kilpailu järjestetään pe 1.7. klo 21:00 – la 2.7. klo 21:00. Kilpailuvesistönä toimii kaikki Suomen onkimiseen ja kelaonkimiseen sallitut vesistöt.
  • Kilpailussa on kaksi sarjaa; Fiilistely-sarja sekä Pro-sarja.
  • Kilpailu käydään vain joukkuetasolla. Molempien sarjojen joukkueet koostuvat kahdesta (2) henkilöstä. Kilpailussa voidaan kalastaa sekä rannalta että veneestä.
  • Kilpailukalat ovat särkiseipisäynesuutarisorvaruutana ja lahna.
  • Kilpailijat ottavat kilpailukaloista kuvan mittalaudan päällä ja lähettävät sen älypuhelimella kisajärjestäjälle.
  • Joukkueen tulokseksi lasketaan kolmen (3) eri lajia olevan pisimmän kalan yhteispituus. Suurimman yhteispituuden kalastanut joukkue on voittaja.
  Vuoden 2022 Onki24:n yhteistyökumppanina ja palkintojen lahjoittajana toimii Onkitukku.fi. Palkinnot ovat kalastusvälineitä.
  Lisätiedot ja ilmoittautuminen 17.6. mennessä: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/onki24/

 

 1. Kilpailutoimintaa kesällä ja syksyllä
  Kilpailuista oheisessa liitteessä. Kilpailukutsut, ilmoittautumisohjeet yms. löytyvät SVK:n kotisivuilta vapaa-ajankalastaja.fi.
  Lisätietoja SVK:n kilpailutoiminnasta saatte myös kalatalousasiantuntija Marcus Wikströmiltä p. 045 110 2126, s-posti: marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

 1. Pohjoismaiden pilkkimestaruus 2023
  Vuoden 2023 Pohjoismaiden pilkkimestaruus kisataan 18.2.2023 Suomessa. Kilpailujärjestelyt ovat nyt haettavissa ja pilkkijaosto tekee päätöksensä viimeistään syksyn aikana. Hakemukset kilpailun järjestämiseksi osoitetaan pikaisesti Marcus Wikströmille, marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi.
 2. Matkailun jäseneduista hyötyä kesään 
  Lomat lähestyvät ja monen kohdalla myös kalastuspainotteiset kesäreissut. Muista hyödyntää SVK:n jäsenille neuvotellut matkailun jäsenedut, jotka löytyvät kootusti vapaa-ajankalastaja.fi/matkailun-jasenetuja/

Kalaisaa kesää ja kireitä siimoja!

Terveisin Jaana Vetikko, Olli Saari, Pekka Lehdes, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Juha Ojaharju, Janne Tarkiainen, Tarja Lehtimäki, Jaana Piskonen, Ismo Malin, Tintti Drake, Johanna Antila ja Janne Antila.

 

 

Kilpailutoimintaa kesällä ja syksyllä 2022

 

Kilpailuissa noudatetaan SVK:n kilpailutoimikunnan hyväksymiä sääntöjä, jotka löytyvät mm. netistä os. www.vapaa-ajankalastaja.fi. Kilpailukutsut on julkaistu tai julkaistaan Vapaa-ajan Kalastaja –lehdissä 3/2022 ja 4/2022 sekä kokonaan kotisivuillamme; www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailutoiminta -> SM-kutsut.

SVK:n onkimaajoukkueiden loppukarsinnat vuoden 2023 joukkueisiin
 Kilpailut pidetään kaksiosaisena. 1. osa (kaksi osakilpailua) 14.-15.5. Kyrönjoki, Ilmajoki: Auneksen silta, Siltatie (Ongitaan Ilmajoen puoleisella penkalla, ruudun taakse pääsee autolla). Tero Kankaanpää: kankaanpaa.tero@gmail.com tai 044 547 7096.  2. osa 24.-25.9. Lempäälän kanava, Seppo Pönni 040 580 6647. Ilmoittautumiset 1.5.2022 mennessä oheisen lomakkeen kautta. Linkki lomakkeeseen: https://forms.gle/x4wTPrVoKyJCeyXx9Osallistumismaksut: aikuiset 60 € (nuoret alle 18 v, ei maksua), sisältäen molemmat kilpailut. Maksu 1.5. mennessä Seinäjoen seudun onkijat ry:n tilille FI79 5419 0140 0679 05. Maksukuitissa on luettava "kilpaonkimaajoukkuekarsinta" ja kilpailijan nimi. Osallistumisen varmistus 1. kilpailupäivän aamuna klo 9.00-9.45 ja ruutuarvonta klo 10.00. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan kisa-aamuina.

Kutsu SM-heittouisteluun
SM-heittouistelu Keiteleellä la 2.7. Kilpailuaika klo 12-18 + 30 min siirtymät mennen tullen. Kilpailukeskus sijaitsee Keiteleen satamassa, osoitteessa Laituritie 3. Osanottomaksu 40 €/venekunta ja 20 €/joukkue. Jos osallistut myös SVK:n vetouisteluun osanottomaksu on 70 €/venekunta. Veneessä saa olla kaksi henkilöä ja kolme venekuntaa muodostaa joukkueen. Kilpailukalat: hauki alamitta 50 cm ja ahven alamitta 25 cm. Ei muita kilpailukaloja. Ilmoittautuminen 24.6. mennessä: tii.kukko(at)gmail.com. Tilinumero Nilakan kalakerho ry: FI92 5128 0620 0250 29. Ilmoittautuminen myös kisakeskuksessa kilpailupäivänä tuntia ennen siirtymäajan alkua. Lisätietoja: Tiina Kukkonen, p. 040 829 5310.


Kutsu SVK:n mestaruusvetouisteluun
SVK:n mestaruusvetouistelu Keiteleellä su 3.7. Kilpailuaika klo 10-16 + 30 min siirtymät mennen tullen. Kisakeskus sijaitsee Keiteleen satamassa, os. Laituritie 3. Osanottomaksu 40 €/venekunta ja 20 €/joukkue. Jos osallistut myös SM heittouisteluun, on osanottomaksu yhteensä 70 €/venekunta. Veneessä saa olla kaksi henkilöä ja kolme venekuntaa muodostaa joukkueen. Veneessä saa käyttää 6 vapaa. Alamitat hauki 50 cm, ahven 25 cm ja kuha 42 cm. Ei muita kilpailukaloja. Ahvenella on kerroin 2 ja kuhalla 3. Ilmoittautuminen 24.6. mennessä: tii.kukko(at)gmail.com. Tilinumero Nilakan kalakerho ry: FI92 5128 0620 0250 29. Ilmoittautuminen myös kisakeskuksessa kilpailupäivänä tuntia ennen siirtymäajan alkua. Lisätietoja: Tiina Kukkonen, p. 040 829 5310.


Kutsu SM-soutu-uistelun

Soutu-uistelun SM Kolovedellä (kilpailukeskus Koloveden Kirkkoranta, osoite Kirkkorannantie 200, 58180) la 9.7. klo 18.00 – su 10.7. klo 8.00 + 30min siirtymät alussa ja lopussa. Opastus Heinäveden ja Enonkosken väliseltä kantatieltä no 471. Kaikilla 18-64 v. on oltava kalastonhoitomaksu v. 2022 maksettuna. Ilmoittautuminen to 30.6. mennessä joko s-postitse eoluostarinen@gmail.com tai osoitteella SM-Soutu/Eero Luostarinen, Vallantie 1, 79700 Heinävesi. Osallistumismaksu 40 €/venekunta, maksetaan tilille OP FI62 5048 0220 0144 87. Kuittiin merkintä ”SM-soutu” sekä osanottajien nimet. Jälki-ilmoittautuminen 45 € lähtöpaikalla klo 16-17. Hauki (55 cm, kerroin 1), ahven (25 cm, kerroin 3), kuha (42 cm, kerroin 5), muut kalat; siika ja säyne (41 cm, kerroin 1). Pyynnissä enintään 4 vapaa kerrallaan. Lisätietoja: Eero Luostarinen p. 040 860 5952.


Kutsu SM-kilpaonkeen

SM-kilpaonki pidetään 9.-10.7. Seinäjoen Kyrönjoella. Kilpailupaikan risteyksen osoite: Orpanantie 1, Seinäjoki jonka kohdasta käännytään vastakkaiseen suuntaan (ei Orpanantielle). Kilpailu on kaksipäiväinen, yksi 4h erä/päivä. Kilpailuun ilmoittaudutaan etukäteen, 30.6. mennessä oheisella lomakkeella: https://forms.gle/W3AfHcUXhinW9Ffy5Lisätietoja: Tero Kankaanpää p. 044 547 7096 tai kankaanpaa.tero@gmail.com. Ilmoittautumisessa mainittava seuran nimi ja joukkueiden jäsenet (5) sekä henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuvien nimet ja sarjat, nimetkää myös joukkueen mahdollinen varaonkija.  Lisäksi on ilmoitettava yhteyshenkilö ja puhelinnumero. Osallistumismaksut SeSOngin tilille (FI79 5419 0140 0679 05), aikuiset 20 €, nuoret ei maksua. Joukkuekilpailu 50 €/joukkue. Viestiin: smkilpaonki ja seuran tai osallistujan nimi. Ennakkoharjoittelu: Merkitty/rajattu kilpailualue on rauhoitettu kalastukselta 4.7. alkaen.


Kutsu SM-onkeen

SM-onki la 30.7. Peräseinäjoen Kalajärvellä. Kilpailukeskus sijaitsee Kalajärven matkailukeskuksessa (Kalajärventie 6, 61100 Seinäjoki). Opastus Alavus-Peräseinäjoki tieltä (tie 672).  Kilpailuaika on klo 10-14, paitsi nuoret alle 12 -vuotiaiden sarjassa klo 10-13. Huom! Osanottajamäärää joudutaan rajoittamaan kilpailupaikkojen rajallisuuden vuoksi. Piirikohtaiset kiintiöt löytyvät liitteestä. Vuoden 2021 SM-kultamitalistit (henkilö, joukkue ja perhe) ovat oikeutettuja osallistumaan piirikohtaisten kiintiöiden ulkopuolelta. Ilmoittautuminen seuroittain kilpailun nettisivuilta saatavilla lomakkeilla, osoitteessa: www.smonki2022.com. Ilmoittautumiset 10.7. mennessä, jonka jälkeen avataan ilmoittautuminen mahdollisesti täyttämättä jääneille paikoille. Ilmoittautumiset: Antti Tuomainen Ainonkuja 4, 78400 Varkaus tai ajtuomainen@gmail.com. Osallistumismaksut 24.7. mennessä.
Aikuiset 20 €, nuorten sarjat Ei maksua. Miesten ja miesvet. joukkueet 30 €, naisten ja naisvet. joukkueet 20 €, nuorten joukkue Ei maksua, perhesarja 20 €.

Kanslia avoinna kisakeskuksessa pe 29.7. klo 16-19.. Kilpailuaamuna kanslia avautuu klo 6.00. Kilpailukortit ja muu materiaali noudettava kisakansliasta seuroittain tai piireittäin kanslian aukioloaikoina, ja viimeistään klo 8.00 kisa-aamuna. Kilpailukortit luovutetaan vain piirin tai seuran edustajan kuittausta vastaan. Mahdolliset muutokset joukkueisiin tehtävä ennakkoon Antti Tuomaiselle p. 040 835 2928 tai viimeistään kisakansliaan kilpailuaamuna 30.7. klo 8 mennessä. Lisätietoja: Tero Kankaanpää p. 044 547 7096 tai kankaanpaa.tero@gmail.com.


Kutsu SM-Veneonkeen

Kilpailu järjestetään la 13.8. Oulaisissa Piipsjärvellä. Kilpailuaika 11.00 – 15.00 + 30min siirtymä alussa ja 60min lopussa. Kilpailukeskus järven länsirannalla, Ouluntie 586. Opastus tieltä 86.

Ilmoittautumiset paikan päällä klo 8.00 – 10.30. Siirtymät on tapahduttava soutaen. 

Osanottomaksu 40 € per venekunta. Lisätietoja: Juha Syvärinen p. 050 404 2840 tai jp.syvarinen@gmail.com.


Kutsu nuorten SM-toimintakisaan
SM-toimintakilpailu Tampereella 3.-4.9. Kilpailukeskuksena on Kesäkoti Aitoranta Näsijärven rannalla (Hirviniementie 375, Tampere https://www.tsiry.net/aitoranta/). Osa kilpailusta järjestetään Tampereen keskustassa Tammerkosken kansallismaisemassa ja Pyhäjärven rannalla. Paikalle voi saapua jo pe-iltana. Joukkueilla on mahdollisuus sisämajoitukseen tai omatoimiseen telttamajoitukseen pihapiirissä.
Kisaan kuuluu monipuolisia kalastukseen ja luontoon liittyviä tehtäviä kolmihenkisille nuorisojoukkueille. Lisäksi joukkue tarvitsee yhden täysi-ikäisen huoltajan. Jokainen Vapaa-ajankalastajapiiri voi lähettää kaksi (2) joukkuetta ja hallitseva mestaripiiri kolme (3) joukkuetta.

Ilmoittautumiset viimeistään 1.8. Janne Rautaselle, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi tai p. 0400 946 968. 


Kutsu SM-laituripilkkiin
Aika ja paikka selviävät myöhemmin tänä vuonna.

Epävirallinen MM-tuulastus ja SM-tuulastus

Aika ja paikka selviävät myöhemmin tänä vuonna.

 

Kutsut ovat kokonaan luettavissa osoitteessa www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailut -> SM-kutsut.

 

 

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

 


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
17.09.2022 21:12 SVKn seurakirje 3/2022 Lisää >>

    

 

 

     

 

©2022 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy