SVKn tiedote: Suomen Vapaa-ajankalastajat etsii maailman onnellisimpia kalastajia - Ilmianna itsesi tai tuttavasi!   (Julkaistu: 01.06.2022 21:18)

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat etsii maailman onnellisimpia kalastajia – Ilmianna itsesi tai tuttavasi!

Tiedote. Julkaistu: 01.06.2022, 09:05
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Tunnetko onnellisen kalastajan – tai oletko sellainen itse? Suomen Vapaa-ajankalastajat etsii kesäkilpailussaan maailman onnellisimpia kalastajia.

Vuoden 2022 Maailman onnellisuusraportin mukaan Suomi on jo viidettä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa. Tänä kesänä Suomen Vapaa-ajankalastajat etsii Suomen, siis myös maailman, onnellisimpia kalastajia.

– Kalastus on monille ilonlähde ja arjen henkireikä, joka tutkitusti lisää hyvinvointia – henkistä, fyysistä ja sosiaalista. Vapaa-ajankalastajien määrä Suomessa on noin puolitoista miljoonaa, ja kalastus on suosittu harrastus ympäri maailmaa, toteaa Suomen Vapaa-ajankalastajien tiedottaja Jaana Vetikko.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) Vapaa-ajankalastus 2020 -tilastojulkistuksen mukaan kalastusharrastus on yleistynyt etenkin lasten ja nuorten sekä eläkeläisten keskuudessa. Eniten, noin puolella, kalastajamäärät ovat kasvaneet 18–24-vuotiaiden naisten osalta. Vuonna 2020 kalassa kävi lähes puolet 10–17-vuotiaista nuorista ja yli kolmasosa 18–24-vuotiaista. Myös eläkeläiset innostuivat kalastuksesta: yli 64-vuotiaiden kalastajien määrä kasvoi noin neljänneksellä.

Vetikko arvioi, että suosiota selittää ainakin osin korona-aika, jolloin esimerkiksi sisäharrastukset olivat tauolla. Luonto ja kalastus elvyttävät ja rentouttavat mieltä sekä antavat vastapainoa hektiselle arjelle ja vaikka työstressille.

Järjestön viime vuonna teettämässä kyselytutkimuksessa yli neljännes suomalaisista kertoi saaneensa kalastuksesta apua ahdistukseen.

– Kalastus ja veden äärellä oleilu on monille ihan terapiaa. Stressitön, hyvinvointia mielelle ja keholle tuova kalastusharrastus antaa vastapainoa myös epävakaaseen maailmantilanteeseen. Tämän kesän kampanjassamme halusimmekin keskittyä kalastuksen tuomaan iloon ja mielen hyvinvointiin, Vetikko pohtii.

Toisaalta harrastuksessa voi miellyttää sen sosiaalinen puoli. Kalastamaan lähdetään usein kaverin kanssa, ja kalastusmatkoilla ja -kilpailuissa tutustuu uusiin ihmisiin.

Näin osallistut Maailman onnellisin kalastaja -kilpailuun

Järjestön kesäkilpailussa maailman onnellisimman kalastajan onnea ei lasketakaan saaliin määrässä, vaan kaikessa muussa hyvässä, mitä kalastus antaa: hauskoja hetkiä, terveysvaikutuksia, onnistumisen iloa, hyvää seuraa, maittavaa ja terveellistä lähiruokaa, mielenrauhaa.

Vetikon mukaan maailman onnellisin kalastaja voi olla kuka tahansa vapaa-ajankalastusta harrastava, Suomessa asuva henkilö.

– Se voi olla kalastus- tai työkaverisi, naapurisi, vanhempasi tai vaikka sinä itse. Saaliilla tai harrastuneisuuden asteella ei ole väliä, vaan vaakakupissa painaa nyt positiivisuus. Sillä on merkitystä, mitä kalastus antaa itselle ja samalla kanssakulkijoille. Miksi kalastus tekee tuttavasi tai sinut onnelliseksi, miten se lisää hyvinvointia ja miten tämä näkyy myös ulospäin, Vetikko selittää.

Kilpailuun voi osallistua Suomen Vapaa-ajankalastajien nettisivuilla osoitteessa https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/onnellisin-kalastaja/. Kilpailu alkaa 1.6.2022 ja siihen voi osallistua 31.8. klo 16 asti.

Kilpailun pääpalkinto on CTEK CS Free -monitoimilaturi ja CTEK-aurinkopaneeli, joiden arvo on yhteensä noin 600 euroa. Lisäksi ilmoittajien ja ehdokkaiden kesken arvotaan 200 euron lahjakortti metsästys- ja kalastusliike Ruotoon, 100 euron arvoinen viehesetti, Sonyn kannettava langaton kaiutin SRS-XB13 sekä aloittavan kalastajan ongintavälinesetti.

Osallistu kilpailuun: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/onnellisin-kalastaja/

Lisätietoja:

Suomen Vapaa-ajankalastajat
tiedottaja Jaana Vetikko, +358 50 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
Maailman onnellisin kalastaja -kilpailu: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/onnellisin-kalastaja/

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi
fisuun.fi
facebook.com/vapaa.ajankalastajat/

Liitteet

TwitterFacebookLinkedInPinterestAddthis

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon


Mikäli haluat muuttaa tai peruuttaa tilauksesi, klikkaa tästä

Tiedotejakelu on ePressi.comin palvelu. Tiedotteet lähetetään ePressi.comin toimittaja- ja toimitusrekisterille sekä tiedotteen julkaisijan sidosryhmärekisterille. Rekisteriseloste

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
17.09.2022 21:12 SVKn seurakirje 3/2022 Lisää >>
30.08.2022 20:46 Kutsu Suomen Vapaa-ajankalastajien koulutustilaisuuteen: Nuorten ohjaus ja opastaminen -vinkkejä käytäntöön nuoriso-ohjaajakoulutus Lisää >>

    

 

 

     

 

©2022 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy