SVKn tiedote: Suomen Vapaa-ajankalastajat jakoi tunnustusta: Anssi Vainikasta Vuoden Vapaa-ajankalastaja ja Heikki Kurtista Vuoden Kilpakalastaja   (Julkaistu: 23.04.2022 20:08)

 

 

TIEDOTE 23.4.2022

Julkaistavissa heti

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat jakoi tunnustusta: Anssi Vainikasta Vuoden Vapaa-ajankalastaja ja Heikki Kurtista Vuoden Kilpakalastaja

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on valinnut Vuoden Vapaa-ajankalastajaksi Anssi Vainikan ja Vuoden Kilpakalastajaksi Heikki Kurtin. Tunnustukset julkistettiin lauantaina 23. huhtikuuta SVK:n kevätkokouksen yhteydessä Helsingissä.

 

Vuoden Vapaa-ajankalastajan valinnut SVK:n hallitus perustelee päätöstään Anssi Vainikan pitkäaikaisella panoksella vapaa-ajankalastuksen puolestapuhujana ja edistäjänä. Itä-Suomen yliopistossa professorina työskentelevä Vainikka on esimerkiksi SVK:n kala- ja ympäristötoimikunnan puheenjohtajana asiantuntijakirjoituksillaan ja -lausunnoillaan tuonut vapaa-ajankalastajien tavoitteet ja tarpeet yleiseen tietoisuuteen.

 

Vapaa-ajan Kalastaja -lehdessä julkaistuilla artikkeleillaan hän on edistänyt kalakantojen tilan huomioon ottavan kestävän kalastuksen yleistymistä maassamme. Kirjoituksillaan Vainikka on myös lisännyt kalastusharrastuksen vetovoimaisuutta ja edistänyt kalastusmatkailua Suomessa. Vainikan panos on lisäksi ollut merkittävä vastuullisen kalastuksen Järvikalastusseura FLF:ssä, joka myös osaltaan edistää kestävää kalastusta ja lisää kalastuksen vetovoimaisuutta.

 

Vainikka kertoo olevansa valinnastaan yllättynyt ja ilahtunut. Sen taustalla on hänen oman arvionsa mukaan pitkään jatkunut työ SVK:ssa eri tehtävissä.
”Olin esimerkiksi jo ennen kala- ja ympäristötoimikunnan puheenjohtajuutta Oulun Erä- ja Kennelkerhon kalastusjaoston vetäjä ja Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiirin puheenjohtaja”, hän selvittää.

(korjaus: toimi varapuheenjohtajana Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiirissä )

 

Vapaa-ajankalastajien yhdeksi tämän hetken haasteeksi Vainikka kokee tarpeen parantaa kalastusmatkailuyrittäjien ja vapaa-ajankalastajien välistä vuoropuhelua kalastuspaikkoja kehitettäessä.
”Myös erilaiset esimerkiksi somessa toimivat kalastusryhmät pitäisi jollain tavoin saada mukaan järjestötoimintaan ja mukaan vaikuttamaan”, hän sanoo.

 

Kurtista yksimielisesti Vuoden Kilpakalastaja

 

SVK:n kilpailutoimikunta valitsi Fly Fishing Club Jyväskylää edustavan Heikki Kurtin yksimielisesti Vuoden Kilpakalastajaksi 2022. Valintaperusteluissaan toimikunta painotti Kurtin viime vuoden Kuusamon perhokalastuksen MM-kilpailuissa saavuttamaa sekä henkilökohtaista että joukkuekultamitalia.

 

Kurtin valinnan puolesta puhui myös se, että hän toimii suomalaisista huippukilpaperhokalastajista koostuvan Fly Fishing Club Jyväskylän puheenjohtajana ja on muutenkin aktiivinen seuratoiminnassa ja näkyvä hahmo Suomen perhokalastajien keskuudessa.

 

Kurtin mielestä valinta tuntuu hyvältä, koska hän kokee perhokalastajana saaneensa tunnustusta yli kalastusmuotorajojen.
”En osannut tällaista lainkaan odottaa”, Kurtti toteaa viime vuoden huippumenestyksestä huolimatta.

 

Seuraavaksi hän ja muut suomalaiset edustusperhokalastajat tähtäävät syyskuussa Espanjassa järjestettäviin MM-kilpailuihin.
”Kisoista tulee meille suomalaisille haastavat, sillä Espanjassa kalastetaan pienissä ja erittäin kirkkaissa vesissä pientä taimenta olosuhteissa, jollaisia Suomesta ei löydy”, Kurtti arvioi.

 

Lisätietoja:

tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806, s-posti: jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
kalatalousasiantuntija Marcus Wikström, puh. 045 110 2126, marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
22.06.2022 18:41 Kiuruvedellä nuorille tapahtumaa ja ajanvietettä. Lisää >>
09.06.2022 22:07 SM-onki ja piirien kiintiöt !! Lisää >>
08.06.2022 16:02 SVKn tiedote: Merilohta uistellaan uusin määräyksin Lisää >>
04.06.2022 23:24 Kesän cupit 2022 Lisää >>
01.06.2022 21:18 SVKn tiedote: Suomen Vapaa-ajankalastajat etsii maailman onnellisimpia kalastajia - Ilmianna itsesi tai tuttavasi! Lisää >>
01.06.2022 21:16 SVKn yhteistiedote: Vapaa-ajankalastajien ja Rapala VMC:n Anna vieheelle uusi elämä -kampanja tulee taas - Vanhoja uistimia kerätään kierrätettäväksi Riihimäen Kansainvälisillä Erämessuilla Lisää >>
01.06.2022 21:15 SVKn tiedote: Lohenkalastajat valtaavat Tornionjoen ottipaikat Lisää >>
23.05.2022 17:57 SVKn seurakirje 2-2022 Lisää >>
25.04.2022 18:39 SM-onki, kutsu ja piirien kiintiöt Lisää >>

    

 

 

     

 

©2022 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy