SVKn tiedote: Mimmien kalastusvuosi 2022 käynnistyy!   (Julkaistu: 26.01.2022 21:02)

 

 

TIEDOTE 26.1.2022

Julkaistavissa heti

 

Mimmien kalastusvuosi 2022 käynnistyy! 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa! -kampanjan tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten kalastusharrastusta, madaltaa heidän kalastusharrastuksensa aloittamisen kynnystä sekä tasapainottaa ns. kalastusharrastuskuvaston sukupuolijakoa. 

”Suomessa miehistä kalastaa noin 40%, naisista noin 20%. Vuonna 2021 naisten lunastamien kalastonhoitomaksujen määrä on ollut kasvussa. Sisällöiltään kalastus on erittäin tasa-arvoinen harrastus, vaikka se usein näyttäytyy enemmän miehisenä. Tavoitteenamme on, että Mimmit kalastaa! -kampanjavuoden toiminnoilla entistä useampi tyttö ja nainen saa kipinän kokeilla kalastusta ja löytää näin itselleen uuden mielekkään luontoharrastuksen. Haluamme olla myös moninaistamassa ns. kalastusharrastuskuvaston ilmettä ja tuoda sinne kalastavia mimmejä entistä enemmän mukaan. Kannustamme myös muita toimimaan samoin”, toteaa Suomen Vapaa-ajankalastajien tiedottaja Jaana Vetikko

Mimmit kalastaa! -kampanjassa on mukana useita eri tahoja: kalastusseuroja ja -piirejä, yrityksiä ja vaikuttajia. Kampanjan tiimoilta on jo suunniteltu monia tytöille ja naisille suunnattuja tapahtumia, jotka on otettu naisten keskuudessa innolla vastaan. 

Mimmitkalastaa.fi -sivustolta tietoa harrastuksesta

 

Kampanjan mukana kasvava sivusto mimmitkalastaa.fi tarjoaa tytöille ja naisille ajankohtaista tietoa heille suunnatuista tapahtumista sekä mielenkiintoisia lähestymiskulmia kalastukseen mm. hyvinvoinnin ja luonnossa liikkumisen näkökulmasta. Sivustolta löytyy myös ohjeita siitä, kuinka kalastuksessa pääsee alkuun.
“Instagramiin perustettu @mimmitkalastaa -tili on puolestaan kerännyt kuukaudessa hurjan määrän sitoutuneita seuraajia, jotka jakavat aktiivisesti julkaisuja ja kalastavien mimmien ilosanomaa tileillään” kertoo Mimmit kalastaa -hankkeen viestintäkoordinaattori Tintti Drake.

 

“Kuka tahansa voi osallistua mimmien kalastusvuoden toteuttamiseen. Haastan jokaisen kalastusta harrastavan viemään yhden mimmin kalaan. Jaetaan tämän upean harrastuksen iloa eteenpäin!”,  kannustaa Tintti Drake.
“Tavoitteenamme ei ole enempää, eikä vähempää kuin tehdä Suomesta kalastavien naisten kuningatarkunta”.

 

Mimmit kalastaa! -kampanjavuoden järjestää ja koordinoi Suomen Vapaa-ajankalastajat. Käytännön työssä on mukana laajasti toimijoita vapaa-ajankalastuksen parista, kuten alueellisia vapaa-ajankalastajapiirejä, paikallisia kalastusseuroja, vaikuttajia ja yrityksiä.
Mimmit kalastaa! -hanke saa rahoitusta maa- ja metsätalousministeriön kalastonhoitomaksuvaroista.

#mimmitkalastaa #vapaa_ajankalastajat

 

Lisätietoja:
Viestintäkoordinaattori Tintti Drake, puh. 040 840 0681, s-posti: tintti.drake@vapaa-ajankalastaja.fi
Tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806, s-posti: jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi 

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

fisuun.fi

ottiopas.fi


« Takaisin

 
 

Ajankohtaista
17.09.2022 21:12 SVKn seurakirje 3/2022 Lisää >>

    

 

 

     

 

©2022 Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri - MMD Networks Oy